Επιλογή σχολής κομμωτικής "τι,πως,που και γιατί"

Σχολές, εκπαιδευτικό υλικό αλλά και συζήτηση των νέων κομμωτών
Post Reply
georgedask
Ιδιότητα: Κομμωτής
Πόλη: athens

Επιλογή σχολής κομμωτικής "τι,πως,που και γιατί"

Post by georgedask »

Οταν μπει στην διαδικασια καποιος να διαλεξει σχολη κομμωτικης πρεπει πρωτα να κανει μια πολυ καλη ερευνα γυρνωντας απο διαφορες σχολες αφου ομως πρωτα θα εχει σκεφτει τα εξης, με πιο κομματι της κομμωτικης τεχνης θα ηθελε να ασχοληθει (αφου εχει ξεπερασει το σταδιο που εχει συνειδητοποιησει οτι εχει την κλιση και δεν το κανει επειδη νομιζει οτι του αρεσει) ανδρικο,γυναικειο και γιατι, ποσα χρηματα και χρονο μπορει και θελει να διαθεσει.
-Υπαρχει η επιλογη της δημοσιας εκπαιδευσης οπου εγω προσωπικα δεν την προτεινω διοτι στα δημοσια εκπαιδευτηρια προσφερουν ελλειπεις γνωσεις και για να της εξελιξεις θα πρεπει να κοιταξεις σε εξτρα εκπαιδευση με σεμηναρια κτλ. Φυσικα και δεν λεμε οτι οσοι εχουν τελειωσει δημοσιες σχολες ειναι ασχετοι γιατι γνωριζουμε και ανθρωπους οπου εχουν τελειωσει οαεδ και εχουν πολυ καλο χερι!!
-Ιδιωτικα ιεκ μια πολυ καλη επιλογη συνηθως ειναι 4 εξαμηνα και 1 εξαμηνο πρακτικης, τα ιδιωτικα ιεκ ειναι μια καλη επιλογη,ολοκληρωμενη μαθηση εφοσον εχεις τελειωσει το γυμνασιο-λυκειο ειναι μια καλη αρχη για να μπεις στον κλαδο!
-Κεντρα δια βιου μαθησης και αυτη ειναι μια καλη επιλογη εχει διaφορα πακετα, ανδρικο-barber,γυναικειο και μικτο το ποσο διαρκει η εκπαιδευση το καθοριζει η σχολη εγω θα προτεινω το μικτο γιατι δεν γινετε να θελεις να κουρευεις ανδρες πχ και να μην γνωριζεις συνολικα την κομμωτικη η δεν γινεται θα θελεις να ασχοληθεις με το γυναικειο και να μην εχεις ιδεα ενος κλασσικου ανδρικου κουρεματος!
Αφου ξεπερασες ολες της παραπανω επιλογες παμε στης σχολες που υπαρχουν στην αττικη στης οποιες εχω αποψη επειδη εχω μιλησει με μαθητες τους μου εχουν εξηγησει και εχω δει και πραγματα απο αυτους,
H Σχολη VANG, πολυ καλη σχολη δεν εχει παρει τυχαια βραβεια καλυτερης σχολης, παιζουν πολυ σε διαγωνισμους,εκθεσεις κανουν αρκετα σεμηναρια κανουν καλη δουλεια και οι μαθητες της βγαινουν σε καλο επιπεδο ορισμενοι εχουν παρει και θεσεις σε μαθητικους διαγωνισμους καλη τιμη στα διδακτρα το κακο ειναι οτι πρεπει να το ψαξεις νωρις γιατι τελευταια στιγμη μπορει να μην εχει θεσεις. Παρα πολυ καλη σχολη ειναι και PRESTIGE του κικερη πολυ καλο επιπεδο και το αντρικο τους ειναι καλο παιζουν πολλα σεμηναρια αντιστοιχα οπως και η σχολη DIAMANTOPOULOS,μια αλλη καλη σχολη ειναι η Νικη Λακκα σχολες εξελιξιμες μεσα στα πραγματα που φυσικα και εαν εχεις την δυνατοτητα να επενδυσεις απο 3.000+ ευρω θα εχεις μια πολυ αρτια γνωση, σχολη MISEL καποτε ηταν πολυ καλη σχολη τα τελευταια χρονια οχι τοσο και αρκετα ακριβη, και τον τελευταιο καιρο ακουγονταν ολο παραπονα απο μαθητες που εχουν σπουδασει, διατειρουν ενα χαμηλο επιπεδο και καθολου εξελιξιμη αν και λενε πως εχουν πλουσια βασικη εκπαιδευση, δεν συμμετεχουν πουθενα σε εκθεσεις,σεμηναρια,δεν ειναι μεσα στα πραγματα κτλ δεν εχουν εκπαιδευτικο κομμωτηριο οπως αλλες σχολες οχι και τοσο καλη επιλογη για καποιον που θελει να παρει στα σοβατα το επαγγελμα της κομμωτικης.
οι σχολες αμαραντος κανουν δουλεια το επιπεδο δεν ειναι και τοσο υψηλο χωρις να εχεις θεμα βεβαια διοτι μια βασικη εκπαιδευση την παιρνεις σε πιο χαμηλη τιμη εχουν και κομμωτηριο που παει κοσμος και κανεις αρκετη εξασκηση.
οτι και να κανεις θυμισου οτι παντα θα πρεπει να εκπαιδευεσαι σε οτι επιπεδο και να εισαι οτι σχολη και να εχεις τελειωσει, η γνωση και η συνεχης ενημερωση ειναι δυναμη σ αυτο το επαγγελμα.
Το θεμα αυτο δεν εγινε ουτε για να διαφημίσει αλλα ουτε και για να δυσφημήσει σχολες κτλ αλλα για να βοηθησει εστω και λιγο νεους που θα θελαν να ασχοληθουν με το μαγικο κοσμο της κομμωτικης.
MR HAIR
Πόλη: athens

Re: Επιλογή σχολής κομμωτικής "τι,πως,που και γιατί"

Post by MR HAIR »

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.

ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ! ΣΕ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ.
ΦΙΛΙΚΑ! Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΣΗ.
ΕΠΙΣΗΣ...

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΟΥΝ.

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!
dinos bonetis
Πόλη: Νεα Φιλαδέλφεια

Re: Επιλογή σχολής κομμωτικής "τι,πως,που και γιατί"

Post by dinos bonetis »

Καλημέρα και καλή Κυριακή σε όλους!

Διατηρώ κομμωτήριο στη Νεα Φιλαδέλφεια.

Όταν μιλάμε για εκπαίδευση αγγίζουμε ευαίσθητη χορδή. Γιατί όλοι προσπαθούν να αποδείξουν με διάφορους τρόπους γιατί είναι οι καλύτεροι.

Ποιες είναι οι σχολές;
ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ.
Και από τις ιδιωτικές της Αθήνας θα τις ονομάσω με αλφαβητική σειρά.
ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΒΑ ACADEMY
COSTYLE
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
EVA BEAUTY
MISEL GROUP
NIKH ΛΑΚΚΑ
PRESTIGE TELIS KIKERIS
TAILORMADE
VANG

Όποιος και όποια από εσάς θέλει να γίνει Κομμωτής - Κομμώτρια, ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ/ΤΗΣ να κάνει μόνο ένα πράγμα.

Σωστή έρευνα.
Να αφήσει την οθόνη του κινητού και του κομπιουτερ και να τις επισκευθεί.

Έτσι θα κρίνει τι του ταιριάζει σαν επιλογή.

Η προσωπική μου εμπειρία.

Στο κομμωτήριο μου έχω αποφοίτους από Αμάραντο Νίκο 4 χρόνια, MISEL GROUP 6 μήνες, VANG 2 χρόνια και 2 πρακτικάριους από ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ.

Δεν θέλω να σας επηρεάσω για το ποιός είναι καλύτερος.
Αλλά νομίζω πως είναι σωστό να μιλάω για αυτό που ζώ εγώ, στο δικό μου μαγαζί.

Προσωπικά σπούδασα στο ΟΑΕΔ πριν από αρκετά χρόνια.
Μου έχει κάνει εντύπωση όμως η μάχη του καλύτερου που δίνουν μεταξύ τους οι σχολές και αυτό ειδικά για τους αποφοιτους της MISEL GROUP και της VANG φαίνεται πολύ.
Πολλές γνώσεις. Πολλές τεχνικές. Πολύ πρακτική.
Ο απόφοιτος του Νίκου Αμάραντου αποτελεί μία σταθερή αξία, αν και δεν διαθέτει τις γνώσεις των άλλων, μπορεί να σταθεί καλά .
Μου κάνει εντύπωση όμως η "κόντρα" αν μπορώ να το πω έτσι, στην ποιότητα μεταξύ VANG και MISEL GROUP.

Διαβάζοντας την παραπάνω έρευνα διαφωνώ ριζικά με όσα διάβασα.

Από την προσωπική μου εμπειρία έχω αποκομίσει αυτή την εικόνα.

Απόφοιτη 4 χρόνια Νίκου Αμαράντου: Καλή γνώση σε βασικές τεχνικές. Πιό κλασική δουλειά που χρειάζεται και αυτή σε ένα μαγαζί. Το εκπαιδευτικό κομμωτήριο αν το τιμήσει κάποιος με την παρουσία του ως εκπαιδευόμενος και κάνει πολύ και καλή εξάσκηση θα γίνει καλός. Και θα μπορεί να σταθεί σε ένα κομμωτήριο.

Απόφοιτη 2 χρόνια από VANG: Ξέρω ότι η VANG τα τελευταία 20 χρόνια προσπαθεί να ξεπρνάει τον εαυτό της σε επίπεδο. Συμμετέχει σε events και διαγωνισμούς. Προσπαθεί να δείξει μία άλλη κουλτούρα και είναι πολύ ωραίο αυτό. Η γνώσεις του αποφοίτου της φτάνουν σε ένα προχωρημένο επίπεδο. Τους είδα και στον διαγωνισμό να δουλεύουν. Είναι ωραίο αυτο που κάνουν γιατι δίνουν τη δυνατότητα στο μαθητή να πάρει και άλλες γνώσεις.

Απόφοιτη 6 μηνές από MISEL GROUP: Εδώ συναντάμε μία άλλη πλευρά. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να αναρωτιέται "υπάρχει και αυτός ο τρόπος"; Και μετά από λίγο να μου παρουσιαζει ένα αποτέλεσμα στη δουλειά που θα το περίμενα από κάποιον λίγο πιο έμπειρο.
Δεν μπορώ να πω ότι είναι η καλύτερη από τους άλλους 2. Είναι νέα ακόμη στη δουλειά.
Αλλά φαίνεται τεχνικά πολύ καλά δουλεμένη και έχει πολλές γνώσεις.
Θα διαφωνήσω με τον κύριο λίγο πιο πάνω ότι η MISEL GROUP δεν έχει εκπαιδευτικό κομμωτήριο.
Περίμενα 2 μήνες μέχρι να ολοκληρώσει την πρακτική της η συνεργάτιδα μου στο εκπαιδευτικό κομμωτήριο δουλευόντας σε εμένα 2 μέρες την εβδομάδα. Και μόλις τελείωσε δουλεύει εδώ full time.

Αυτή είναι πραγματικότητα που έζησα και ζω εγώ στο δικό μου μαγαζί από τους συνεργάτες μου.

Για τις άλλες σχολές δεν μπορώ να εχω άποψη γιατί δεν έχω δει κάτι. Ελπίζω να έχω αυτη την ευκαιρία στο μέλλον.

Συμβουλή που όποιος θέλει την κρατάει!

Να περάσετε από όλες τις σχολές μια βόλτα και να ρωτήσετε.
Μην στέκεστε μόνο σε ότι διαβάζετε.

Να τα δείτε όλα ώστε να έχετε προσωπική εικόνα και άποψη και να αποφασίσετε.

Και μην μείνετε μόνο στη σχολή.
Ο καλός κομμωτής είναι πάντα και μια ζωή μαθητής.
Όσο μαθαίνεις ανεβαίνεις. Σταμάτησες; Πάτωσες.
Έτσι έλεγε ένας δάσκαλος μου στον ΟΑΕΔ.

Καλή συνέχεια σε όλους.
Post Reply